Modely

Novinka
CUPRA
Leon
Od 779 900
Novinka
CUPRA
Leon Sportstourer
Od 814 900
CUPRA
Ateca
Od 839 900
Novinka
CUPRA
Formentor
Od 904 900
Novinka
CUPRA
Terramar
Novinka
CUPRA
Tavascan
CUPRA
Born

DarkRebel

25.07.2024

CUPRA

 

  • CUPRA činí další krok ve své spolupráci se značkou De Antonio Yachts a představuje E23 Terramar: jachtu spojující zaměření obou značek na design, sportovní výkony a udržitelnost 
  • Design jachty je inspirován ikonickými prvky a barvami modelu CUPRA Terramar, nového elektrifikovaného SUV a "Oficiálního vozu 37. ročníku Louis Vuitton Poháru Ameriky"
  • CUPRA představila také novou "kapsulovou kolekci" v jachtařském duchu 37. ročníku Louis Vuitton Poháru Ameriky, závodu, v němž neexistuje druhé místo
  • Obě spolupráce jsou naplněny odvážným a nekonvenčním designem značky CUPRA vytvořeným v novém designérském centru CUPRA

 

Praha, 25-07-2024 - CUPRA pokračuje v rozvíjení svých aktivit za hranicemi automobilového světa a inspirována svým partnerstvím s 37. ročníkem Louis Vuitton Poháru Ameriky představuje dvě klíčové spolupráce reprezentující ducha těchto jachtařských závodů. Značka v roli nekonvenčního vyzývatele rozšiřuje svou spolupráci se značkou De Antonio Yachts odhalením 100% elektrické lodi E23 Terramar inspirované novým modelem CUPRA Terramar. CUPRA uvedla také svou novou "kapsulovou kolekci", která vznikla ve spolupráci s Pohárem Ameriky. Nová řada oděvů a doplňků zrcadlí vliv největšího jachtařského závodu na světě.

 

"U značky CUPRA se vždy snažíme posouvat limity, zpochybňovat hranice a měnit definice možného. Tyto principy a naše závodní DNA nás přivedly k partnerství s Pohárem Ameriky, závodem, v němž není druhého místa. Toto partnerství umocňuje naše zaměření na inovace, design a sportovnost," řekl Wayne Griffiths, předseda představenstva značky CUPRA. "Naše nové designérské centrum vytvořilo na základě inspirace tímto partnerstvím, světem jachtingu a středomořským duchem jedinečné módní kousky a spolupráce, které ještě více potvrzují, že naše vášeň přesahuje hranice automobilového světa," dodal.

 

 

E23 Terramar: Design prodchnutý sportovními výkony

CUPRA a španělská značka De Antonio Yachts znovu spojily síly a vyvinuly E23 Terramar. Značka v roli vyzývatele vytvořila ve svém designérském centru CUPRA speciální edici první 100% elektrické lodi De Antonio Yachts inspirovanou novým modelem CUPRA Terramar, elektrifikovaným sportovním SUV značky CUPRA a "Oficiálním vozem 37. Poháru Ameriky", které rovněž vzdává poctu rodišti značky CUPRA.

"CUPRA a De Antonio Yachts se vzájemně perfektně doplňují, protože se zaměřujeme na nabídku nejvyšší úrovně technologického vývoje a sportovních výkonů. Jako značky zrozené v Barceloně s hrdostí spolupracujeme s 37. ročníkem Louis Vuitton Poháru Ameriky na tom, aby to byla nejvíce udržitelná edice tohoto závodu," řekli Marc de Antonio a Stan Chmielewski, spoluzakladatelé a generální ředitelé společnosti De Antonio Yachts. "E23 Terramar nejenže ztělesňuje naši sdílenou vášeň pro moderní design, ale také nabízí intenzivní a vzrušující jachtařské zážitky díky své skvělé ovladatelnosti, komfortu a rychlosti," dodali.

E23 Terramar přijímá DNA značky CUPRA exkluzivními individuálními detaily a podnětným designem, v němž se snoubí sportovnost se sofistikovaností. Jachta svou paletou barev, odstínem Pale Chrome Oxide a materiály připomíná barvy a materiály použité v modelu CUPRA Terramar, který ztělesňuje odvážnou vizi budoucnosti vozů SUV, jež vznikla v neutuchající snaze zpochybňovat status quo. De Antonio Yachts se stejně jako CUPRA snaží nabízet vzrušující a revoluční jachtařské zážitky. Jachty této značky vyvolávají nezapomenutelné emoce zesílenou intenzitou kontaktu kormidelníka s lodí a mořem. Model E23 je oficiální elektrickou lodí 37. ročníku Louis Vuitton Poháru Ameriky a během celé akce bude sloužit k přepravě hostů.

 

Jachta má vnější délku 7,20 metru a šířku 2,23 metru a na své palubě nabízí prostor až 8 osobám včetně kapitána lodi. Integrované speciální konstrukční prvky, tzv. foily, mezi trupy modelu E23 Terramar vytvářejí dodatečný vztlak lodi, a snižují tak její tření při pohybu vpřed, což prodlužuje dojezd a umožňuje nejvyšší rychlost až 30 uzlů při maximálním výkonu. Jedinečný vnější design vyniká svým speciálním lakováním, jehož základem je odstín matně šedá Enceladus, technickými detaily v odstínu mědi a ikonickou grafikou a prvky značky CUPRA. Mezi individualizované detaily v interiéru patří osobité čalounění, charakteristické osvětlení a jedinečné povrchové úpravy.

 

 

Kapsulová kolekce CUPRA: Spojení sportu, rychlosti a designu

CUPRA také odhalila svou novou kapsulovou kolekci ve spolupráci s Pohárem Ameriky, která se zrodila ze středomořského ducha značky a jejího spojení s mořem. Tato nová řada oděvů ztělesňuje hodnoty sdílené značkou CUPRA a Pohárem Ameriky a posiluje ambici značky pronikat svou posedlostí designem daleko za hranice automobilového světa.

"Třicátý sedmý ročník Louis Vuitton Poháru Ameriky je závodem pro vítěze, v němž není druhého místa, což rezonuje s naším soutěživým duchem. Naše partnerství nyní vstupuje do nové fáze prezentací kapsulové kolekce CUPRA, kterou exkluzivně navrhlo nové designérské centrum CUPRA. V kolekci se promítá vliv nejmodernějšího designu reprezentujícího tvary, barvy a textury trofeje Poháru Ameriky nazývané Auld Mug," řekl Miguel Diez, který má v designérském centru CUPRA na starosti obchodní projekty.

Kapsulová kolekce CUPRA utvářená dynamickým duchem závodního jachtingu a hodnotami barcelonského středomořského životního stylu zrcadlí motto "Není žádný druhý", jež reprezentuje vyzývatelský charakter značky. Designérské centrum CUPRA čerpalo pro dokonalou kombinaci těchto vlivů s jedinečnými módními kousky inspiraci z moře a charakteru závodu Pohár Ameriky, aby vznikla dokonalá harmonie mezi vysokými výkony a stylem. Technické a nepromokavé tkaniny jsou kombinovány s trvale udržitelnými materiály, jakým je lyocell, prezentovanými v paletě barev vycházejících z odstínu "šedá Enceladus", který hraje u nového modelu CUPRA Terramar prominentní roli.

 

Kapsulovou kolekci bude možné zakoupit ve vybraných showroomech CUPRA City Garage a CUPRA Garage a ve fanouškovských zónách CUPRA v průběhu Poháru Ameriky, který potrvá od srpna do října 2024. Kolekce zahrnuje následující oděvy: sportovní nepromokavý kabát, triko, polo triko, bermudy, voděodolný batoh, lahev na vodu a plážový klobouk.

 

 

Značka s přesahem za hranice automobilového světa

Obě spolupráce jsou výsledkem posedlosti značky CUPRA designem a její ambice přesahovat hranice automobilového světa. Společné tvůrčí projekty a partnerství se značkami, jež sdílejí se značkou CUPRA ambici přinášet do světa designu inovativní a revoluční řešení, vede nové designérské centrum CUPRA. CUPRA tak pokračuje ve zpochybňování statu quo nekonvenčními designy, které inspirují svět z Barcelony.

 

 

 

 

 

SEAT S.A. 

 

SEAT S.A. je jedinou společností ve Španělsku s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen a prodává vozidla pod značkami CUPRA a SEAT.

 

SEAT S.A. vyváží více než 80 % svých vozidel a působí ve více než 70 zemích. Společnost zaměstnává více než 14 000 kvalifikovaných pracovníků a provozuje tři výrobní závody -   Martorel, El Prat de Llobregat a Barcelona, kde vyrábí modelové řady SEAT Ibiza, SEAT Arona, rodinu Leon a CUPRA Formentor. SEAT S.A. dále vyrábí vozy CUPRA Born a SEAT Tarraco v Německu a rodinu Ateca v České republice.

 

Společnost SEAT S.A. hraje vedoucí roli při přeměně Španělska na elektromobilové centrum Evropy. SEAT S.A., Volkswagen Group, PowerCo a jejich partneři investují v rámci projektu Future: Fast Forward 10 miliard eur do elektrifikace Španělska.

 

CUPRA je nekonvenční značka, která kombinuje emoce, elektrifikaci a sportovní výkony, aby z Barcelony inspirovala svět. Značka CUPRA, založená v roce 2018, se stala jednou z nejrychleji rostoucích automobilových značek v Evropě. CUPRA má síť specializovaných prodejních míst po celém světě.

 

Značka CUPRA dosáhla v roce 2023 nového prodejního rekordu s více než 230 000 dodanými vozy. CUPRA dokazuje, že elektrifikace a sportovní vlastnosti se vzájemně dokonale doplňují. Každý nově uvedený model s vyzývavým a originálním designem je novým milníkem, který definuje charakter značky: CUPRA Ateca, jedinečný model ve svém segmentu; CUPRA Leon, první elektrifikovaný model díky plug-in hybridnímu pohonu; CUPRA Formentor, první model vyvinutý exkluzivně pro značku CUPRA a její dosud nejprodávanější model; a CUPRA Born, první 100% elektromobil značky.

 

Značka CUPRA je oficiálním automobilovým partnerem fotbalového klubu FC Barcelona, kterému zajišťuje jeho mobilitu, prémiovým sponzorem globálního seriálu padelových turnajů World Padel Tour a oficiálním sponzorem klubu Finetwork KOI, který se účastní elektronických sportů. CUPRA je hrdým účastníkem závodního seriálu pro elektricky poháněné monoposty Formule E. Kmen CUPRA je tvořen týmem ambasadorů, kteří chtějí být hnací sílou změny. Mezi jeho členy patří mimo jiné filmový režisér J. A. Bayona, nominovaný na Oscary, jezdec Formule E Lucas Di Grassi, pouliční umělec TvBoy, držitelé zlatých olympijských medailí Adam Peaty a Saúl Craviotto, německý fotbalový brankář Marc ter Stegen a fotbalistka Alexia Putellasová, která již dvakrát v řadě získala ocenění Ženský zlatý míč a Best FIFA Award.

 

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

 

Pohár Ameriky je nejstarší mezinárodní sportovní trofejí, jejíž historie sahá až do roku 1851, a je považován za jednu z nejnáročnějších sportovních akcí. New York Yacht Club, jeden z nejprestižnějších jachtařských klubů na světě, byl držitelem poháru 132 let, než jej v roce 1983 musel předat do Austrálie. Od té doby získaly pohár pouze týmy ze Spojených států amerických, Švýcarska a Nového Zélandu. Současným obhájcem Poháru Ameriky je Emirates Team New Zealand reprezentující jachtařský klub Royal New Zealand Yacht Squadron.

 

Již 37. Pohár Ameriky se uskuteční v období od srpna do října 2024 v pulzujícím srdci Barcelony, jednoho z nejnavštěvovanějších velkoměst na planetě Zemi. Místem konání akce bude přístav Port Vell a jeho okolí podél pláže sahající až k přístavu Port Olímpic. Svět jachtařského sportu si zvolil Barcelonu jako místo konání akce, která bude pravděpodobně jedním z nejintenzivnějších Pohárů Ameriky v jeho 172leté historii.

 

https://www.americascup.com/

 

 

 


Porsche Česká republika s.r.o.

Filip Stoulil

PR Komunikace SEAT/CUPRA

Tel.: +420 739 546 542

Mail: filip.stoulil(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

cupraofficial.cz

 

 

 

 

 

 

 

AC&C Public Relations s.r.o.

Zorka Mašková

Senior Key Account Manager

Tel.: +420 736 751 151

Mail: zorka.maskova(kwfat)accpr(kwfdot)cz